Ekskursija uz RTU Individuālo aizsardzības līdzekļu testēšanas laboratoriju

27.februārī RTU Inženierzinātņu vidusskolas 10.klases skolēni un 1.martā 12.klases skolēni devās ekskursijā uz RTU Individuālo aizsardzības līdzekļu (IAL) testēšanas laboratoriju. Tā kā laboratorija tika atklāta tikai šī gada 18.janvārī, tā bija garām nepalaižama iespēja. Ekskursiju vadīja profesore, Ergonomikas elektrotehnoloģiju zinātniskās laboratorijas un
Individuālo aizsardzības līdzekļu testēšanas laboratorijas vadītāja Inga Dāboliņa. Tās laikā skolēni tika iepazīstināti ar  laboratorijas telpām un viņiem bija iespēja apskatīt laboratorijā esošo aprīkojumu un novērot to darbībā, tā kā tika veiktas dažādas demonstrācijas. Inga Dāboliņa ļoti izklāstoši un interesanti atklāja vairāk par laboratorijas darbības mērķiem un funkcijām, iesaistot diskusijā arī pašus jauniešus. Līdz ar to visiem RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēniem ir bijusi iespēja iepazīties ar modernām testēšanas metodēm.

IZV viesojas LMT Biznesa vadības direktors Vīgants Radziņš

2.februārī ar vieslekciju RTU Inženierzinātņu vidusskolā viesojās LMT Biznesa vadības direktors Vīgants Radziņš, kurā skolēniem stāstīja par 5G tehnoloģiju lomu nākotnes pakalpojumos. Šis bija jau otrais stāsts par 5G tehnoloģijām, kurā ar skolēniem dalījās LMT. Ja iepriekšējo reizi stāsts bija vairāk tehnisks, iekļaujot informāciju gan par frekvencēm, gan tīkla plānošanas principiem, tad šoreiz saruna bija par dažādu prasmju, tehnoloģiju sinerģijām 5G risinājumos, kurus attīsta LMT.

IZV kulinārijas diena

Saspringtajā olimpiāžu un zinātniskās pētniecības darbu izstrādes pēdējā posmā 17.janvārī  RTU Inženierzinātņu vidusskolā “pusnopietni vai  puspajokam” notika pasākums, kuru skolēns Dāvis Freimanis apraksta šādi: “Jo labāki ķīmiķi, jo labāki pavāri” – IZV 11. klases skolēni klases ietvaros rīko ikgadēju gastronomijas diplomātijas izaicinājumu “Piena diena”, lai pierādītu vai gāztu šo apgalvojumu. Katram skolēnam bija jāpagatavo sava ekselence kulinārija, iekļaujot kādu no 24 individuāli izlozētajiem piena produktiem, daži no tiem bija airans, paniņas, mocarella, rjaženka un, protams, piens, kā vienu no galvenajām sastāvdaļām maltītē. Ar manāmu kāri un nepacietību, lai novērtētu individuālās radošuma spējas un kulinārijas prasmes, žūriju pārstāvēja 11. klases audzinātāja Elza Līna Liniņa un izcila ķīmiķe – konsekventi izcila pavāre direktores vietniece Laura Fjodorova un, protams, arī siera un laša gardēde, direktore Inguna Granta. 2023. gada “Piena dienas” uzvaras titulu “Piena pavēlnieks” ieguva Varvara Gromova, pagatavojot ekstravagantu siera kūku ar nosaukumu “Siera kūka”, kā pamatu lietojot Filadelfijas sieru. Apsveicam 11. klasi ar panākumiem kulinārijā!