IZV skolēni dodas pie ”TET”

Ēnu dienas ietvaros IZV skolēni apmeklēja tehnoloģiju uzņēmumu “TET”, lai iepazītos ar tā biznesa ideju, darbības principiem un inženieru nākotnes darba iespējām.

Skolēniem bija iespēja izstaigāt dažādas uzņēmuma telpas, kurās parasti nepiederošas personas atrasties nedrīkst. Apbrīnu raisīja datu centra serveru telpas apmeklējums, kur varēja novērot, kā tiek sadalīti signāli pa vara un optiskajiem vadiem un kā tiek dzesētas iekārtas. Iespaidu atstāja arī tehniskā dienesta telpas, kurās katru sekundi tiek uzraudzīts viss notiekošais, lai sistēmā nerastos traucējumi un katrs klients saņemtu kvalitatīvu pakalpojumu. Liela uzmanība tika pievērsta drošībai – katrai struktūrai ir paredzēti vairāki scenāriji, kā rīkoties ārkārtas gadījumos, ja, piemēram, pēkšņi pārtrūkst elektrības padeve vai arī ja notiek hakeru uzbrukums.

Skolēni īpaši novērtēja iespēju paviesoties TET dziļākajos nostūros, iegūt zināšanas un uzklausīt pieredzes stāstus no inženieriem, kuriem tas ir viņu ikdienas darbs. Kā, piemēram, uzņēmuma pārstāvji Māris Zunde un Airits Tarvids dalījās ar saviem pieredzes bagātajiem stāstiem. Tāpat bija patīkami sajust biroja draudzīgo atmosfēru, mūsdienīgi iekārtoto atvērtā tipa darba vidi un iepazīt veidus, kā uzņēmumā plāno darbus un kā ātri un efektīvi risina problēmsituācijas. Kā atsauksmēs minēja paši skolēni: lasīt un dzirdēt ir viens, bet redzēt un aptaustīt realitātē – pavisam kas cits.

Paldies SIA ‘’TET’’ par laipno uzņemšanu un aizraujoši pavadīto dienu.

Fotoattēlu galerija