IZV startē Starptautiskajā Mendeļejeva olimpiādē!

No 13. līdz 18.jūlijam norisinājās Starptautiskā Mendeļajeva olimpiāde ķīmijā, kurā Latviju pārstāvēja trīs RTU Inženierzinātņu vidusskolas (IZV) skolēni un viena skolniece no Ogres Valsts ģimnāzijas. IZV skolēni Džonatans Miks Melgalvis un Edvards Miķelis Mežciems izcīnīja  bronzas medaļas, savukārt, Henriks Bērmanis saņems dalībnieka serifikātu. Olimpiādē piedalījās 130 skolēni no 27 valstīm. Pārējās Baltijas valstis šoreiz palika bez medaļām, bet visvairāk punktu ieguva skolēns no Krievijas.

Sākotnēji bija iecerēts, ka olimpiādes fināls norisināsies Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, tomēr plānus izmainīja pandēmija, tādēļ tika nolemts pirmo reizi olimpiādi rīkot tiešsaistē. Olimpiādes rīkotāju izvirzītos tehnoloģiju un informācijas drošības nosacījumus uzņēmās nodrošināt IZV, tādēļ uzdevumu risināšana notika mūsu skolā. Olimpiādes 1.dienā skolēni atrisināja 8 uzdevumus. Lai tos varētu atrisināt, dalībniekiem perfekti jāpārzina padziļinātais ķīmijas saturs vidusskolai. 2.dienā dalībniekiem bija jāparāda savu zināšanu daudzpusība, atrisinot 5 uzdevumus par organisko, neorganisko, analītisko un fizikālo ķīmiju un dabaszinībām.
Mendeļejeva olimpiāde ir atzīta par vienu no būtiskakajām sacensībām ķīmijā. Tās fināla uzdevumu formulējumi top aptuveni pusgadu.