RTU erudīcijas konkursā “RTU Spice 2020” IZV komanda ieguvusi balvu par radošo uzdevumu

14.novembrī visas dienas garumā notika Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) starpfakultāšu erudītu konkurss “RTU Spice 2020”, kurā, kā katru gadu, piedalījās visu deviņu RTU fakultāšu un Inženierzinātņu vidusskolas (IZV) komanda. Sīvā konkurencē otro gadu pēc kārtas 1.vietu izcīnīja RTU Arhitektūras fakultātes komanda, kurai bijis izteikti lielāks punktu skaits. Pārējās komandas bija ļoti tuvu godalgotajām vietām. IZV ieguva 7.vietu, tikai par 3% atpaliekot no 3.vietas ieguvējiem.

Konkurss pirmo reizi notika attālināti. IZV komandas kapteinis Matīss Jānis Rekerts skaidro, ka tas radīja dažādus izaicinājumus, galvenokārt, efektīvi komunicēt un koordinēt komandas darbību. Vispirms komandām bija jāatbild uz erudīcijas jautājumiem, kurus iesūtīja RTU rektors, fakultāšu dekāni un IZV direktors. Ar šo uzdevumu IZV komanda tika galā labi. Otrs konkurss «Dainu Tēvam – 185» bija veltīts šī gada jubilāram Krišjānim Baronam. Trešo uzdevumu sarūpēja erudīcijas spēļu veidotājs un LR1 raidījuma “Lieliskais piecinieks” vadītājs Ivo Krumholcs.

Komandu kapteiņiem pirms konkursa dienas bija dots uzdevums izlasīt Ulda Pīlēna grāmatu “(mans) uzņēmēja kods”. Par grāmatā lasīto kapteiņi atbildēja uz jautājumiem, kurus sagatavoja RTU Kultūras centra vadītāja Asja Visocka un RTU Finanšu plānošanas un vadības departamenta direktors Edgars Bunka. Kapteiņiem vajadzēja arī izteikt viedokli par grāmatas saturu, kas Matīsam padevās labi.

IZV komandai izcili veicās ar mājasdarbu, kas šoreiz bija radošais uzdevums par tēmu “Ziemas rota”. IZV komandas dalībniece, 10.klases skolniece Valērija Meinardte no pogām izveidoja cimdu. “Latvieši agrāk cimdus uzskatīja par pašdarinātu dārgumu, tāpēc uzskatīju, ka šī forma darbam derēs vislabāk. Tā kā dotais audums bija balts, lai smuki izceltos cimds izdomāju veidot to melnā krāsā, cimda vidū iešuvu zalkša zīmi jeb gudrības zīmi, kas, manuprāt, ļoti raksturo mūsu komandu un skolu,” sava darba ideju skaidro Valērija. Šis darbs konkursā ieguva RTU Kultūras centra pārsteiguma balvu.

Visgrūtāk IZV komandai veicās ar uzdevumu, kurā no māla pikuča bija jāizveido zirga interpretācija. “Diemžēl, mums neviens nebija prasmīgs tēlnieks komandā, tāpēc tur mūsu rezultāts bija tāds ne pārāk labs,” skaidro IZV komandas kapteinis Matīss.

Konkursa rīkotāji raksturoja komandas kapteini kā ļoti enerģisku un punktuālu cilvēku, kurš visus darbus iesūtījis viens no pirmajiem, turklāt augstā kvalitātē. Mūsu komandas kopbilde, kas arī bija viens no uzdevumiem ar nosaukumu “Pozitīvā distance”, izpelnījās komplimentus par to, ka tā bijusi pārdomāta, radoša, asprātīga un parādīja visu komandas dalībnieku vaļaspriekus un raksturu.

Paldies IZV komandai – Matīsam, Valērijai, Arvīdam, Madarai un Lukasam – par ieguldīto darbu!