Valsts prezidents sveic RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēnus un skolotājus

Valsts prezidents Egils Levits attālināti sveic Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolas skolēnus, absolventus un viņu pedagogus par sasniegumiem starptautiskās mācību olimpiādēs.

Inženierzinātņu vidusskolas 12. klases skolnieks Džonatans Miks Melgalvis sveikts par iegūto bronzas medaļu starptautiskajā ķīmijas olimpiādē un starptautiskajā Mendeļejeva olimpiādē.

Vidusskolas absolvents Daniels Stabulis godināts par sudraba medaļas iegūšanu starptautiskajā ekonomikas olimpiādē, bet Edvards Miķelis Mežciems – par bronzas medaļu starptautiskajā ķīmijas olimpiādē un starptautiskajā Mendeļejeva olimpiādē. Par starptautiskiem panākumiem sveikts arī Filips Ēcis, kurš ieguva bronzas medaļu starptautiskajā ķīmijas olimpiādē, Kārlis Šusters, kurš ieguva bronzas medaļu starptautiskajā informātikas olimpiādē, un Atis Krebss, kurš ieguva bronzas medaļu Eiropas ģeogrāfijas olimpiādē. Visi pieci jaunieši šovasar absolvēja RTU Inženierzinātņu vidusskolu.

Nozīmīgu darbu skolēnu sagatavošanā veiksmīgai dalībai starptautiskās olimpiādēs ik dienu veic viņu skolotāji. Valsts prezidents apsveica Inženierzinātņu vidusskolas ekonomikas skolotāju Līgu Kamolu, ģeogrāfijas skolotāju Agru Lipsbergu, ķīmijas skolotāja Lauru Fjodorovu un programmēšanas skolotāju Andreju Liepiņu.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, šogad skolēniem, kuri uzvarējuši starptautiskās olimpiādēs, un skolotājiem netika rīkota īpaša pieņemšana pie Valsts prezidenta, kā tas noticis citus gadus. Tajā vietā Valsts prezidenta kanceleja sagatavoja un nosūtīja skolēniem īpašas dāvanas kā novērtējumu starptautiskajiem panākumiem – Valsts prezidenta apsveikumu, vārdu darināšanas spēli un sociālā uzņēmuma darinātu sveci.

RTU Inženierzinātņu vidusskola ir dibināta 2015. gadā, lai atbalstītu īpaši apdāvinātus Latvijas jauniešus, kuri savu nākotni vēlas saistīt ar inženierzinātnēm. Izturot lielu konkursu, skolā ik gadu tiek uzņemti 24 skolēni. Īsajā darbības laikā IZV ir pierādījusi augsto izglītības kvalitāti – tā vairākkārt ieguvusi pirmo vietu Ata Kronvalda fonda veidotajā labāko mazo skolu reitingā, vairākkārt godināta kā Latvijas labākā pilsētas vidusskola Draudzīgā aicinājuma fonda reitingā. Šovasar skola ieguva arī otro vietu Ata Kronvalda fonda veidotajā Zvaigžņu reitingā – tajā iekļauj vidusskolas, kuru skolēniem ir augstākie sasniegumi starptautiskajās mācību olimpiādēs.

Augšējais foto: Valsts prezidenta kanceleja. Foto no 2019. gada, kad Valsts prezidents Egils Levits RTU Inženierzinātņu vidusskolas pārstāvjiem svinīgi pasniedza Ata Kronvalda fonda apbalvojumu «Lielā Pūce» mazo skolu kategorijā, kurš tiek piešķirts par skolēnu sasniegumiem pilsētas un valsts olimpiādēs. Foto pirmais no kreisās Inženierzinātņu vidusskolas 12. klases skolnieks Džonatans Miks Melgalvis, bet otrais no labās – absolvents Kārlis Šusters.

Attēlā redzama IZV ģeogrāfijas skolotāja Agra Lipsberga, IZV absolvente Anna Bumbiere, kura ieguva atzinību ģeogrāfijas valsts 34.olimpiādē, un rakstā pieminētais Atis Krebss. Foto ir no skolotājas Agras personīgā arhīva.