IZV piedalās stipendiju konkursā “LVM Bioekonomikas skola”

Lai vairotu izpratni par meža resursu augošo lomu vides problēmu risināšanā, AS “Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, biedrību “Zaļās mājas”, AS “Latvijas Finieris” un SIA “Rīgas meži” organizē jau sesto gadu vidusskolēniem stipendiju konkursu “LVM Bioekonomikas skola”. Trīs kārtās jaunieši iepazina, pētīja dabā un risināja jautājumus, kuri skar inovatīvo bioekonomikas jomu. Šī gada tēma – koksnes biorafinēšana. Kas tā ir un kāda ir tās nozīme bioekonomikā?
1. vieta – LVM stipendija 700 eiro: Daniela Alise Smelte, RTU Inženierzinātņu vidusskola
Atzinība – “Latvijas Finiera fonds ilgtspējīgai attīstībai” stipendija 250 eiro: Otomārs Gulbis, RTU Inženierzinātņu vidusskola

Paldies skolotājai Sandrai Gromskai par sniegto atbalstu konkursa darbu tapšanā!

Danielas veidotā plakāta ideja : Plakātā attēlots koks, kam ir 3 zari, kas pēc tam vēl sazarojas. Katrā no zariem uzrakstīta izejviela, kas iegūta koksni biorafinējot. Tad atbilstoši katrai izejvielai ir uzrakstīti piemēri ar dažādiem produktiem, ko no katras izejvielas iespējams iegūt. “Koksne – ceļš uz tīrāku nākotni” nozīmē to, ka nākotnē ar koksni varēs aizstāt dažādas citas izejvielas šo vielu ražošanā kā piemēram naftu, kas atšķirībā no koksnes nav atjaunojams resurss un bieži vien negatīvi ietekmē dabu.

Skolēnu video skatāmi šeit: https://www.lvm.lv/sabiedribai/skolam/stipendijas/bioekonomika