10.klase apmeklē baleta izrādi

Izmantojot programmas “Latvijas skolas soma” atbalstu,  25. maijā 10. klase apmeklēja Latvijas Nacionālās operas baletu “Romeo un Džuljeta”. Lielai daļai klases šis bija pirmais baleta uzvedums, ko viņi bija apmeklējuši savā dzīvē. Tā sagadījies  vai nu dārgo biļešu dēļ , vai vienkārši tāpēc, ka balets viņus īpaši neinteresē.  Tomēr ,literatūras stundā  diskutējot  ar klases biedriem pēc izrādes apmeklējuma, noskaidrojām, ka gandrīz visiem izrāde ļoti patika. Mūzikas pavadījums, skaistie tērpi, dejotāju emocionālais priekšnesums – katrs atrada kaut ko, kas viņu ieinteresēja, emocionāli aizkustināja.

Noteikti palīdzēja arī tas, ka nesen bijām lasījuši lugu “Romeo un Džuljeta” literatūras stundās. Varējām vēlāk runāt par atšķirībām baleta uzvedumā un lugā. Mani visvairāk ieinteresēja tieši baletā izmantotā simbolika, kas aizstāja ierastos izrādes varoņu dialogus un darbības. Bija jādomā līdzi notikumiem uz skatuves, lai spētu savienot tos ar lugā lasīto.

Izrāde manus klases biedrus spēja “aizķert”, pat tos, kas gāja uz to ar domu kārtīgi izgulēties. Tā bija lieliska pirmā pieredze ar baletu lielākajai klases daļai, tāpēc visi piekritām, ka vēlamies arī nākamgad iet uz kādu baleta izrādi.

Miks Henrijs Hincenbergs, 10.klases skolnieks