Zinību diena Inženierzinātņu vidusskolā

«Sveiciens Jaunajā gadā!» šādu sveicienu izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece veltīja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolas (IZV) skolēniem 1. septembrī. Šogad IZV 10. klasē mācības sāka 24 jauni skolēni, savukārt kopumā skolā mācās 72 eksaktajās un dabaszinātnēs talantīgi jaunieši.

IZV skolēniem ministre vēlēja cilvēkmīlestību, kā arī cienīt savu valsts valodu un padomāt, ko var dot savai valstij, savukārt skolas vadībai un pedagogiem izteica pateicību par ieguldīto darbu, skolēniem gūstot augstus sasniegumus mācībās, kā arī par skolā radīto ģimenisko sajūtu.

Šis IZV ir jau astotais 1. septembris, jau astoto reizi skolā ienāk jaunie desmitklasnieki, un IZV valdes locekle Solveiga Medne viņiem vēlēja labi iejusties skolā, kā arī mācoties droši spert soli pretī saviem mērķiem.

Saticību un zinātkāres garu skolēniem vēlēja arī IZV direktore Inguna Granta. Viņa arī teica paldies vairākiem skolēniem, kuri vasarā bija guvuši panākumus starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs, un turpmāk viņu vārdi papildinās skolas Zvaigžņu sienu, kur iemūžināti izcilāko skolēnu vārdi.
Inženierzinātņu vidusskolu RTU 2015. gadā dibināja, lai atbalstītu talantīgus Latvijas jauniešus, kuri vēlas savu nākotni saistīt ar inženierzinātnēm, kā arī lai popularizētu inženierzinātnes kā nākotnes izglītības un karjeras perspektīvu. IZV skolēni jau kopš skolas izveides apliecina savu talantu un zināšanas, Latvijas un starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādes parādot izcilu sniegumu un iegūstot godalgas.

Vairāk lasi ŠEIT.