IZV kulinārijas diena

Saspringtajā olimpiāžu un zinātniskās pētniecības darbu izstrādes pēdējā posmā 17.janvārī  RTU Inženierzinātņu vidusskolā “pusnopietni vai  puspajokam” notika pasākums, kuru skolēns Dāvis Freimanis apraksta šādi: “Jo labāki ķīmiķi, jo labāki pavāri” – IZV 11. klases skolēni klases ietvaros rīko ikgadēju gastronomijas diplomātijas izaicinājumu “Piena diena”, lai pierādītu vai gāztu šo apgalvojumu. Katram skolēnam bija jāpagatavo sava ekselence kulinārija, iekļaujot kādu no 24 individuāli izlozētajiem piena produktiem, daži no tiem bija airans, paniņas, mocarella, rjaženka un, protams, piens, kā vienu no galvenajām sastāvdaļām maltītē. Ar manāmu kāri un nepacietību, lai novērtētu individuālās radošuma spējas un kulinārijas prasmes, žūriju pārstāvēja 11. klases audzinātāja Elza Līna Liniņa un izcila ķīmiķe – konsekventi izcila pavāre direktores vietniece Laura Fjodorova un, protams, arī siera un laša gardēde, direktore Inguna Granta. 2023. gada “Piena dienas” uzvaras titulu “Piena pavēlnieks” ieguva Varvara Gromova, pagatavojot ekstravagantu siera kūku ar nosaukumu “Siera kūka”, kā pamatu lietojot Filadelfijas sieru. Apsveicam 11. klasi ar panākumiem kulinārijā!

0 atbildes

Atstāj komentāru

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Atstāj komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.