IZV skolēns Kārlis Šusters izcīna bronzas medaļu Starptautiskajā informātikas olimpiādē

RTU Inženierzinātņu vidusskolas (IZV) šī gada absolvents Kārlis Šusters otru gadu pēc kārtas izcīnīja bronzas medaļu Starptautiskajā informātikas olimpiādē (IOI). Olimpiādē piedalījās 343 skolēns no 87 valstīm. Kārlis ir izcīnījas bronzas medaļu arī pagājušā gada Starptautiskajā informātikas olimpiādē, kas norisinājās pērn augustā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Pandēmijas ierobežojumu dēļ šī gada olimpiāde norisinājās tiešsaistē no 13. līdz 19. septembrim. Kā ziņo Valsts izglītības satura centrs, par godīgas dalības principu ievērošanu tiešsaistes olimpiādē bija atbildīgi komandu vadītāji un, ja nepieciešams, papildu pieskatītāji. Tika pieļauts gan tas, ka visi dalībnieki atrodas vienā datorklasē, gan tas, ka katrs atrodas citā vietā,. Latvijā visi četri dalībnieki uzdevumus risināja Pirmās programmēšanas skolas telpās, kuras vadītājs un RTU IZV programmēšanas skolotājs Raivis Ieviņš bija radis iespēju skolas vajadzības pakārtot valstsvienības interesēm, atvēlot datorklasi tikai olimpiādes vajadzībām. Viss klasē notiekošais tika filmēts, lai aizdomu gadījumā būtu iespējams pārbaudīt, kas tieši ir noticis sacensību vietā.

Šogad IOI rīkotājvalsts bija Singapūra, kas ir pasaulē plaši pazīstama ar augstajiem sasniegumiem OECD starpvalstu izglītības pētījumā. Bronzas medaļas ieguva trīs olimpiādes dalībnieki no Latvijas. 3 bronzas arī Lietuvas komandai, savukārt, Igaunijai šoreiz 1 bronzas medaļa. Kopš 1992.gada Latvijas skolēni IOI ir izcīnījuši 7 zelta, 23 sudraba un 50 bronzas medaļas.

Rezultātu tabula ir pieejama šeit, savukārt, visu gadu IOI uzdevumi ir pieejami šeit.