Lepojamies ar IZV 12.klases skolēnu Džonatanu Miku Melgalvi

Lepojamies ar IZV 12.klases skolēnu Džonatanu Miku Melgalvi, par kuru ir publicēts sižets TV3 Ziņu sižetu sērijā “Jaunie talanti”!

Džonatans ir starptautiska līmeņa talants ķīmijā, kurš darbojas skolas literatūras un mākslas žurnāla “Pagrabs” redakcijā, raksta dzeju, iegūst medaļas visās olimpiādēs, uz kurām dodas, taču bez zvaigžņu slimības runā par saviem panākumiem. Džonatans stāsta, ka pēc iegūtās 1.vietas valsts ķīmijas olimpiādē 9.klasē nesecināja, ka viņam īpaši padotos ķīmija, jo 9.klases ķīmijas uzdevumos ir liels īpatsvars matemātisko prasmju. “Atnākot uz šo skolu (IZV), interese par ķīmiju, tā teikt, eksplodēja,” tēlaini skaidro Džonatans. Interese ir vainagojusies ar spožiem panākumiem – šovasar Džonatans ir ieguvis bronzas medaļu gan Pasaules ķīmijas olimpiādē, gan prestižajā Starptautiskajā Mendeļejeva olimpiādē. Jāpiebilst, ka šīs divas medaļas Džonatans ir ieguvis konkurencē ar 12.klases beidzējiem.

”Galvenais izaicinājums ir tāds, ka vienmēr ir jābūt uzdevumiem, ko iedot Džonatanam un arī pārējiem skolēniem, kuri ir ļoti mērķtiecīgi attiecībā uz piedalīšanos olimpiādēs. Dažkārt, kad es saku, ka man vairāk nav uzdevumu, ko viņiem iedot, tad viņi saka: “Gan jau ir. Jūs vienmēr vēl atrodat.”,” stāsta Džonatana ķīmijas skolotāja Laura Fjodorova.

Džonatana panākumu uzskaitījums ir ļoti iespaidīgs: pirms gada 2.vieta valstī matemātikā, aizpagājušajā – zelts; atzinības raksts pasaules lingvistikas olimpiādē, 1.vieta dzejas konkursā un daudz citu. Sižets un raksts par Džonatanu pieejams šeit: https://skaties.lv/zinas/latvija/jaunie-talanti-skolens-kimikis-kurs-raksta-dzeju-un-iegust-medalas-teju-visu-prieksmetu-olimpiades/