IZV 11.klases skolēni apmeklē mākslas muzeju “Rīgas Birža”

16.oktobrī RTU Inženierzinātņu vidusskolas 11.klases skolēni ar savu vizuālās mākslas skolotāju Inesi Nātriņu devās mācību ekskursijā uz mākslas muzeju “Rīgas Birža”. Ekskursija notika ar iniciatīvas “Latvijas skola soma” finansējumu.

Skolēni apskatīja izstādi “Valsts Mākslas muzejam 100” un apmeklēja pastāvīgās ekspozīcijas: novērtēja Japānas, Ķīnas, Indijas un Indonēzijas tradicionālo mākslu “Austrumu galerijā”, Senās Ēģiptes mākslu, Rietumeiropas 16. – 19.gadsimtu glezniecību, porcelāna kolekciju “Rietumu galerijā”, kā arī ielūkojās gleznotāja Nikolaja Rēriha kabinetā. “Baudot mākslinieku darbus, es skatījos uz pasauli viņu acīm un sapratu, ka pat manas idejas un ieceres, kas apslēptas dziļi sirdī, atrod sev vietu izstāžu eksponātos,” recenzijā par šo ekskursiju raksta 11.klases skolniece Agata.

Pēc skolēnu domām, eksotiskākais eksponāts bija Senās Ēģiptes zālē apskatāmā mūmija, kas ir vienīgā Latvijā. Skolēni atzinīgi novērtēja gides stāstījumu par muzeja vēsturi, “Rīgas Biržas” ēkas vēsturi un arhitektūru. Muzejs patīkami pārsteidza ar plašo spektru, jo te ir apskatāmi portreti, klusās dabas, ainavas, akti, gravīras, skulptūras, mozaīkas, keramika, monētas, instalācijas un daudz kas cits.