RTU Inženierzinātņu vidusskolas izlaidums 2022

2022. gadā RTU Inženierzinātņu vidusskola ir aizvadījusi savu septīto mācību gadu un šā gada 2. jūlijā nosvinējusi jau skolas piekto izlaidumu, šoreiz RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā. Šogad atestātus par iegūtu vispārējo vidējo izglītību saņēma 24 absolventi, kuri ar neatlaidību, cītību un ziņkāri ir pierādījuši savas zināšanas dažādos skolas pārbaudījumos, un gūstot ievērojamus panākumus arī valsts un starptautiskā mērogā, godinājuši skolas vārdu tālāk.

Izlaiduma laikā skolēnus sveica un laba vēlējumus vēstīja RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, Latvijas Republikas Saeimas deputāts, bijušais Ministru prezidents (2016–2019) Māris Kučinskis, RTU padomes priekšsēdētāja, AS «Sakret Holdings» padomes priekšsēdētājs Andris Vanags un SIA «RTU Starptautiskā zinātņu un tehnoloģiju skola» valdes loceklis, RTU attīstības prorektors Artūrs Zeps. Video apsveikumā pievienojās Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks jautājumos par ekonomiku cilvēku labā un tirdzniecību, ES komisārs Valdis Dombrovskis (RTU Goda biedrs, RTU 1985. gada absolv.)

Protams, absolventus sveica arī absolvējošās klases audzinātājs Emīls Veide un skolas direktore Inguna Granta. Arī paši absolventi sirsnīgā sveicienā pateicās gan skolai, gan vecākiem par pavadītajiem gadiem IZV un iegūtajām zināšanām.

Latvijas Republikas Ministru prezidenta Pateicības rakstus par izciliem un teicamiem mācību sasniegumiem izlaidumā saņēma Aija Egija Arnicāne, Agata Kuzņecova, Klara Kuzņecova un Anete Paula Tomiņa. Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas un Finanšu ministrijas Simtgades izcilnieka stipendiju šogad saņēma Mārtiņš Prokuratovs un RTU balva saņēma Valters Neļķe.

Jau piekto gadu pēc kārtas tehnoloģiju un izklaides uzņēmums Tet pasniedza specbalvu vienam no IZV absolventiem. Šogad balvu saņēma Ralfs Šuba – par izciliem sasniegumiem ikdienas mācību darbā, kā arī lieliskiem panākumiem valsts un starptautiskajās olimpiādēs fizikā un ķīmijā. Balvu pasniedza Nauris Kalējs, Tet IT daļas direktors.